zaterdag 19 december 2009

Sneeuwpret en gouden medaille




De laatste 2 dagen genoten de leerlingen van de sneeuwpret tijdens de speeltijden.
Gisteren werd Shanaia uit L1 gelauwerd met een gouden medaille omdat ze elke middag etensresten brengt naar alle diertjes op school. Zelfs in de vakantie zal ze haar plicht trouw vervullen. Proficiat !

donderdag 17 december 2009

Toneel Kwak in de Wervel


Vandaag gingen we met K2-K3 naar de Wervel in Bellegem om er samen met de andere school een toneelvoorstelling bij te wonen. Theatergezelschap Froe Froe met Hilde Debaerdemaker als bekendste actrice hebben het beste van zichzelf gegeven. De leerlingen volgden met open mond het verhaal van KWAK en de verwende kikkerprinses. Veel muziek, veel knuffeldieren in alle formaten, groottes en materialen zorgden ervoor dat we ogen te kort hadden. De voorstelling kost 4 euro maar het klasbudget legt voor iedere leerling een euro bij.

woensdag 16 december 2009

Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar !

Voor het jaar helemaal ten einde is, hou ik eraan alle leerlingen van mijn klas en hun familie prettige eindejaarsfeesten toe te wensen. De leerlingen zijn echt toe aan een welverdiende vakantie. Hopelijk blijft het koude, maar droge vriesweer duren zodat ze veel buiten kunnen
spelen ! Voor 2010 wens ik U vooral een ijzersterke gezondheid en dan zal de rest automatisch
volgen !

Speelgoed


Sint en Piet zitten al lang weer in het warme Spanje. Wij speelden vorige week een namiddag met ons nieuwe speelgoed. De bedoeling hiervan is : leren over soorten speelgoed, eerlijk leren spelen, spelregels wel of niet volgen of veranderen, tegen je verlies leren kunnen, je alleen leren bezig houden, ... Je ziet op de foto's dat alles heel relaxed verloopt en dat verschillende spelletjes verschillende samenstellingen van groepen vragen. Soms komen er ook kinderen bij en haken anderen af. Bij sommige spelletjes moet je volharden tot het spel is afgelopen. De meeste leerlingen ontdekken ook speelgoed dat ze nog niet hadden en voor een volgende gelegenheid op hun verlanglijstje zullen plaatsen.
Vooral aan de eindtermen voor sociale vaardigheden wordt in zo'n namiddag gewerkt.






zondag 6 december 2009

Sint en Piet











































Vrijdagavond kwamen Sint en Piet ons bezoeken in Groenheuvel. Iedereen kreeg lekkers en de kleinsten zelfs een cadeautje ! Een prachtige zwarte koets getrokken door 2 gitzwarte paarden vervoerde de Sint. Jammer genoeg zijn sommige foto's van mindere kwaliteit maar ik wou ze U toch niet onthouden. Geniet ervan !