woensdag 30 september 2009

donderdag 24 september 2009

Zwoegen maar !





Muzische vorming : beeld


Herfsttaferelen die gekleurd moeten worden. Deze werkjes moesten geschilderd worden met waterverf. Geen sinecure want niet iedereen kan binnen de lijntjes blijven en sommigen kladden erop los met vlekken en water. Dit kan voor de leerlingen de pret niet drukken. Als ouder moet U beseffen dat het leerproces hier veel belangrijker is dan het eindresultaat. De leerlingen weten na een tijdje wel wat hun sterke en mindere punten zijn en gaan zichzelf corrigeren.
Verder staan er deze maand nog werkjes op het programma met gedroogde herfstblaadjes. Gelieve die woensdagnamiddag (na de wandeling) tussen een log boek te steken om te drogen. Gebruik een telefoonboek en geen encyclopedie want de blaadjes kunnen vlekken veroorzaken.
Indien U geen telefoonboek hebt, gebruik dan krantenpapier voor U ze tussen een duur, dik boek te drogen legt. Half oktober graag de blaadjes meegeven in de huiswerkmap of tussen de agenda in een envelop. Bedankt voor de medewerking.

Herfstwandeling L1-L2

Op woensdag 30 september maken we een herfstwandeling naar Bellegem bos. Gelieve gepaste kledij voorzien naargelang het weer. Een plastiekzak zou handig zijn om er nootjes en blaadjes in te verzamelen. Een koek of stuk fruit en een brikje sap mag ook meegegeven worden. Zoals in de agenda 's mogen mama's en papa's die vrij zijn mee als extra begeleider. We zijn tussen half 12 en 12 uur zeker terug op school. Hopelijk hebben we prachtig herfstweer !

Feest in L1

Voor de leerlingen die katholieke godsdienst volgen :
Eerste Communie op zondag 9 mei 2010 (tegelijkertijd Moederdag) !
Voor de leerlingen die zedenleer volgen :
Lentefeest 6-jarigen op zaterdag 20 maart 2010 onder voorbehoud !
Indien zich wijzigingen voordien voor meneer Edgards leerlingen hoort U het zo snel mogelijk.

donderdag 17 september 2009

Extra oefenen in L1

Deze oefeningen hebben we vandaag gelezen en gelegd met de letterdoos. Je kan dat thuis nog eens hernemen en eventueel ook schrijven in drukletters.
Sommige leerlingen kunnen het al zelfstandig lezen.
Bij anderen is het nodig om traag en duidelijk de letters te hakken. Meestal kunnen zij dan op het gehoor het woord vinden.
Pas op : dit is extra inoefening ! Je moet je zeker niet verplicht voelen om dat er nog bij te doen. Sommige leerlingen vragen echter zelf naar extra's, zo leuk vinden ze het om nu al te kunnen 'lezen' !
En oefening baart kunst. Ma en pa en juf natuurlijk reuzetrots met de vorderingen die ze in 3 weken al gemaakt hebben, of niet soms ?

Helpen bij huiswerk


In L2 is het de bedoeling dat ze vanaf nu altijd
schrijven in schrijfletters. Je kan het voor schrijven
als ze de aanhechting van de letters niet goed meer
weten. Sommige leerlingen zijn er al goed mee weg.
Eenmaal dit automatisch gaat, spitsen we ons toe
op een zo mooi en verzorgd mogelijk handschrift ontwikkelen. Uiteraard gaan daar zeker nog weken over, maar we zijn ook nog maar gestart hé !





Werkijver !





L1 sok - aan

Alweer 2 nieuwe woorden geleerd
en daaruit dan weer s en aa afgezonderd !
aanBekijk de afbeelding op ware groottesok