zondag 29 november 2009

Nieuwe woorden

Kerstcadeautjes

Gelieve een cadeautje mee te geven aan je kind van ongeveer 3 euro. De geschenkjes moeten kunnen dienen voor zowel een jongen als een meisje, dus geen autootje of een popje. De cadeautjes worden dan verloot aan de kerstboom. De kinderen die niks meebrengen kunnen uiteraard ook niks terug krijgen. Wat ik ook elk jaar toe laat en wat steeds meer aantrek heeft is het volgende : je koopt iets voor je eigen kind van om het even welk bedrag. Dan schrijven we daar de naam van de leerling op en dat geschenkje wordt dan niet verloot maar aan de eigenaar gegeven. Deze activiteit is gepland voor de laatste vrijdagnamiddag, 18 december dus.

Voorleesweek


Op dinsdag en donderdag kwamen Kwinten en Abdellah uit L6 lezen in onze klas. Beide verhalen kwamen uit het boek 'Sint en Piet'. Leuk voor de leerlingen van onze klas om te zien dat je inderdaad na enkele jaren veel oefenen heel vlot kan lezen. Momenteel leest juf elke dag voor uit een boek van A.M.G. Schmidt, nl. Pluk van de Petteflet. In de week voor de kerstvakantie zullen we samen op school de dvd bekijken.


zondag 22 november 2009

Sint en Piet

Vergeet het niet ! Sint en Piet komen naar school op vrijdag 4 december om 17.30. U wordt zeker nog verder op de hoogte gehouden. De bedoeling is dat de leerlingen per klas iets doen voor Sint en Piet. Als beloning krijgt wie braaf is lekkers en een speelgoedje. Indien je er niet kan zijn, krijgt je kind op maandag alles mee.

huis - weg







Onze laatste 2 woorden zijn huis en weg. In hoekenwerk oefenen we vanaf nu ook met het balletjesspel (zie prent 1) en de Loco (zie prent 2).
We gaan nu niet meer zo snel als in het begin omdat er al veel letters gekend zijn. Het wordt dus steeds moeilijker om het overzicht te behouden. Bij onze 2 nieuwe woorden is er voor 'ons', Westvlamingen, een bijkomend probleem. Namelijk g en h zijn voor ons hetzelfde qua uitspraak. Ik probeer hier goed het onderscheid te laten horen, maar eerlijk gezegd vergeet ik het ook wel eens. Ik breng het zo aan : de h spreken we uit met onze keel, waar het huigje (h) zit, we schrijven dan ook een lange lus in de hoogte. De g komt van diep uit onze buik (=beneden) en we schrijven het dus met een diepe lus naar beneden.


zondag 15 november 2009

Voorleesweek




Volgende week (vanaf 21 november) is het voorleesweek.
Dinsdag bespreken we op de teamvergadering wat er daarrond op school zal gebeuren.
In elk geval wordt er in L1-L2 al het ganse jaar elke dag 5 à 15 minuutjes voorgelezen.
Het liefst horen de leerlingen de verhalen over Vos en Haas van Sylvia Vandenheede.
In de klasbieb zijn praktisch alle boeken aanwezig. Vrijdag bracht juf een opgezette vos mee. De meeste kinderen hebben in het echt nog nooit een vos gezien. Ze waren dan ook zeer geïnteresseerd. Ondertussen gaf ik nog wat informatie mee over de vos. Ik hoop dat de mama's en papa's in de voorleesweek elke avond een verhaaltje willen voorlezen. Geniet er nog maar van want binnen enkele maanden zal het niet meer nodig zijn, dan zullen de rollen omgedraaid zijn !

zeep


Het laatst geleerde woord is zeep.Ondertussen zijn we beland bij kern 4. Veel oefenen, ook thuis en dan lukt het wel.