zaterdag 30 januari 2010

Shanaia 7 jaar

Vrijdag werd Shanaia 7 jaar, proficiat grote meid !
Ze trakteerde de klas op snoepjes, voor elk een gom, een potlood en een notitieboekje.
Iedereen stelde dit erg op prijs. Bedankt Anneke en Nico !

vrijdag 29 januari 2010

Zwembrevet

Proficiat Hicham !
Hij behaalde zijn brevet van 25m
schoolslag. Net als zijn broer, Abdellah, is Hicham lid van de Kortrijkse zwemclub KZK. Vorige
week begon Hicham ook met
waterpolo ! Hopelijk behaalt hij later
ook veel titels, zodat hij voor grote broer niet moet onder doen.

donderdag 28 januari 2010

Gedichtendag 28 januari 2010



































Alle klassen van het lager hadden gedichtendag voorbereid : gedichten, rijmpjes, toneeltjes, improvisatie, het boekenbeestenlied, ... Voor elk wat wils en zelfs het 2e en 3e kleuter was de
hele namiddag geboeid. Proficiat iedereen !

woensdag 27 januari 2010

Letterdiploma



Proficiat !!!
Reeds 5 van de leerlingen van L1 behaalden hun letterdiploma ! Ze kunnen nu al alles lezen, ook 4- en 5-letterige woorden. De snelheid verschilt nog van leerling tot leerling en daar zullen we de rest van het schooljaar aan sleutelen. Vanaf nu gaan we ook trainen op begrijpend lezen. Dit gaat niet noodzakelijk gepaard met het leestempo. Eind juni zouden we in leesniveau 1 of 2 moeten zitten. Rond de paasvakantie gaan we een eerste maal testen. Ook thuis lezen zorgt ervoor dat je kind met rasse schreden vooruitgang blijft maken, doen dus !

woensdag 13 januari 2010

Verjaardagen


De voorbije maanden waren al enkele leerlingen jarig in onze klas. Sommige brengen dan snoep mee, anderen een geschenkje, ... Van Giels ouders kreeg de klas een boekenpakket na het raadplegen van het wenslijstje van de klas. Die boeken blijven in de klasbieb van L1 en L2. Van Kars' ouders kregen we een grote bak stiften met telkens wel 10 stuks. Ander knutselmateriaal is
ook welkom. Uiteraard is iedereen volledig vrij om zijn / haar verjaardag naar wens in te vullen. Deze taart kregen we deze week voor Hichams verjaardag, en het was smullen !
Alle ouders, bedankt voor de moeite die jullie je getroosten om te trakteren aan de klasgenootjes!

Vrijdag = fruitdag

Vanaf nu is vrijdag ook echt de fruitdag. Er mag nu ook in de namiddag geen koek meer gegeten worden, omdat dat verwarring brengt voor de kleuters. Zij zien de leerlingen van het lager dan rondlopen met koeken en zij mogen niet.