maandag 15 februari 2010

Carnaval

Zoals je kind ongetwijfeld thuis verteld heeft, was ons carnavalfeest een topper ! We werkten per klas in workshops. Bij juf Els werden er prettige spelletjes gespeeld, bij mij konden ze genieten van dansen en aerobic en meester Hein maakte een hapje en een drankje. Op het einde sloten we samen af met een gezonde receptie. Jammer genoeg heb ik donderdagavond op een verkeerd knopje van mijn fototoestel geduwd en ... WEG waren al mijn prachtige foto's. Ik vind het zelf enorm spijtig ! Ga toch maar eens kijken op de blogs van de andere klassen en wie weet vind je daar je spruit terug. Bedankt mama's en papa's om kosten noch moeite te sparen voor de leuke, originele, grappige outfits !

schip

We zijn al aanbeland bij het woord 'schip'. Heel belangrijk is dat er gelet wordt op de uitspraak sch en niet sk zoals veel leerlingen lezen. De letter c wordt niet apart behandeld, evenals de x en y. Later komt de c nog eens terug in 'licht'.
We zitten dus al aan kern 7 en moeten eindigen met 12. Gaat het lezen even wat minder goed, begin dan niet te panikeren. Het is niet abnormaal dat leerlingen rond deze tijd van het jaar een lichte terugval hebben in het leesgedrag. Blijven oefenen is de boodschap ! Liever elke dag 5 minuten dan 1 keer per week een uur.