maandag 15 maart 2010

Gevoelens


Als thema behandelen we de 4 gevoelens : blij, bang, boos en verdrietig. We houden er gesprekken over, bepalen welke gevoelens bij welke situaties passen, of we die gevoelens genoeg toelaten, of we er anders mee kunnen omgaan, we doen er rollenspelen mee, maken schriftelijke opdrachten en kleuropdrachten in ons schrift en voor onze map, ...

woensdag 10 maart 2010

Verjaardagen

Bedankt jarigen voor de leuke cadeautjes en de lekkere snoepjes !
Julie en Jasper verjaarden bij het begin van deze maand.

maandag 8 maart 2010

Interessante sites voor onze leeftijd

Indien je kind graag computerspelletjes speelt, moet U zeker volgende sites toevoegen aan je favorieten. Ze zijn bijzonder interessant en zijn een inoefening van de leerstof op school.
www.computermeester.be
www.datbedoelik.nl
www.jeugdboekenweek.be

Laatste woorden L1

Dit zijn de allerlaatste woorden die we leren in L1. Natuurlijk zijn het geen gemakkelijke ! Veel geduld en veel oefenen en we zijn aan de eindmeet. Nu gaan we trainen op het sneller lezen, begrijpen wat we lezen en proberen te schrijven met uitsluitend schrijfletters. Zo kunnen we in L2 onmiddellijk een vlotte start maken.
We zijn aanbeland bij kern 8 en we moeten eindigen met 12. Dat lijkt me dus een haalbare kaart. Blijven oefenen thuis ook ! Liever elke dag 5 minuten dan in het weekend een overdosis.