donderdag 27 januari 2011

SVS Kronkeldiedoe

Kronkeldiedoe is een project speciaal ontwikkeld voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs.
"Kronkeldiedoe" is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal werden geselecteerd in functie van en zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap voor deze doelgroep.
De eerste kennismaking met het project gebeurt vooraf op school, met het inoefenen van het "Kronkeldiedoe-bewegingslied". Vervolgens gaat de klas naar de sporthal om deel te nemen aan de "Kronkeldiedoe-halve-dag". De klasgroepen starten met een gezamenlijke opwarming waarna ze onder begeleiding van de school 15 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. De "Kronkeldiedoe-halve-dag" eindigt met het bewegingslied.

maandag 24 januari 2011

Een nieuw klasgenootje!


Jaja... in 2010 waren ze met 10. In 2011 zijn ze met 11! En volgend jaar misschien....

Het 1ste leerjaar kreeg er op 10 januari een vriendje bij. Ammon Leman komt van Ledegem en woont nu hier in Bellegem. We heten hem welkom in onze klas!

vrijdag 21 januari 2011

Meten in L1: kennismaking met de meter





In het 1ste leerjaar leren de kinderen meten. Eerst met handen en voeten... Zo merken ze op dat dit niet handig is. Iedereen heeft immers een verschillende maat. Daarna proberen met een vaste voet- en handmaat. Maar ga maar eens om 10 voeten hout naar de hobbywinkel...
Een gestandardiseerde maat dus... de METER!

zaterdag 15 januari 2011

Project: School zonder pesten! 22/11: Victor op bezoek







De voorstelling...
‘Victor en zijn Goedgevoel Machine’ is een interactieve voorstelling (met grapjes, filmpjes, toneel, gesprekjes, …) voor kinderen van het 1e en 2de leerjaar. Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar ‘groene’ en ‘rode’ gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag.
Een korte samenvatting:Victor vertelt de kinderen dat hij een spectaculaire machine gemaakt heeft. Als je in de machine zit en je denkt aan leuke dingen, kleurt de glazen bol bovenaan de machine GROEN. Denk je aan iets dat niet leuk is, kleurt de bol ROOD.Aan de hand van verschillende filmpjes (= de gedachten van Victor die via de machine geprojecteerd worden) ontdekken de kinderen dat Sofietje (het vriendinnetje van Victor) af en toe ‘rode’ dingen meemaakt. Victor vraagt de kinderen om samen met hem naar oplossingen te zoeken. Gelukkig kleurt de machine op het einde weer groen … Als beloning krijgen de kinderen een mini goedgevoel machine (een rood groen meetlatje), een sticker en een poster om in de klas omhoog te hangen.