donderdag 29 september 2011

Circus Groenheuvel


Naar aanleiding van de komst van Circus Ronaldo liep bij ons van 19 tot 29 september het circusproject. Van de kleuterklassen tot en met de lagere klassen werd er rond dit thema gewerkt. Alle kinderen beleefden hieraan heel wat plezier.
Onze klas werd in de namiddag een heuse "circusklas": aangepaste werkblaadjes en lessen; drama- en bewegingslessen waarbij de leerlingen zelf de artiesten zijn en natuurlijk de circuskoffer. Die werd niet alleen tijdens de lessen, maar ook gedurende de speeltijd gebruikt. Jongleren met diabolo's en sjaaltjes, draaiende bordjes, de rollende plank, ... Iedereen ging aan de slag. Sommigen brachten zelf attributen mee: een pogo-stick, stelten, een circus van lego, ...
Dit was alweer een geslaagd project!

woensdag 28 september 2011

2 medailles!!

 De jaarlijkse veldloop bracht weer veel sportievelingen op de been. Onze lopers deden het alvast fantastisch. Hier zie je Robbe in volle actie.
 Xander
 Zeno!
 Sara!
 Thibe!
 Hicham en Absalom!
 Milan!
 Bo!
 Tim!

 Biagio werd 4de in zijn reeks!
 Ieme!
 Tom!
 Na de inspanning genieten van een lekkere appel!
 Annelys kwam supporteren voor haar broer!



 Shanaia behaalde brons!
 Hicham kreeg de zilveren medaille!!
 Leuke polsbandjes werden verloot!
 Proficiat!
Het was een prachtige, sportieve namiddag en alle deelnemers hebben het fantastisch gedaan!
Nogmaals gefeliciteerd!

maandag 26 september 2011

Verkiezingen leerlingenraad





Op maandag 26 september was het zover: alle leerlingen brachten hun stem uit op hun favoriete kandidaten.
De zesdeklassers brachten hiervoor alles in gereedheid. Ze maakten een stembus, een stembureau en 2 stemhokjes. Ze leidden de hele operatie in goede banen, hielpen de kleinsten en telden achteraf de stemmen.

Hieronder zie je onze nieuwe leerlingenraad:

 Robbe
 Xander
 Norah
 Giel
 Amber
 Kars
 Bo
 Fara
 Tim
 Saar
 Ieme
Louis

woensdag 21 september 2011

De leerlingenraad

Zoals u misschien al gehoord hebt, zijn sommige kinderen nu campagne aan het voeren. Ze zouden graag toetreden tot de leerlingenraad. Maandelijks komt de raad samen. Dan kunnen deze leerlingen in naam van hun klasgenoten vrijuit praten over hun wensen voor, verzuchtingen over, problemen in, ... onze school. Samen overleggen we wat er kan gebeuren om hieraan tegemoet te komen.
Maandag, 26 september vindt de eigenlijke stemming plaats. Dan brengt elke leerling 1 stem per klas uit.
Ik ben benieuwd!
Hier ziet u de kandidaten:

zondag 18 september 2011

Niet vergeten!

Op vrijdag, 30 september is er voor de leerkrachten een pedagogische studiedag voorzien. Er is dan GEEN opvang voor de kinderen. Gelieve hiermee rekening te houden.

vrijdag 16 september 2011

Woensdag = fruitdag!








Zoals u ondertussen al weet, is woensdag fruitdag!
U kan intekenen voor dit project (zie info! Start op 5 oktober!) zodat uw kind voor een prijsje elke week van een lekker stuk fruit kan genieten. Natuurlijk kan u ook zelf elke woensdag (niet vergeten!!) een stuk fruit meegeven!
Deze kinderen smulden al lekker mee!

donderdag 15 september 2011

Een dagje in onze klas

Donderdag, 15 september legde ik in grote lijnen vast op de gevoelige plaat. Zo heeft u er ook eens een idee van hoe het er bij ons aan toe gaat. Geniet mee!

maandag 5 september 2011

Lekker gezond!

Elke woensdag eet iedereen op school in het teken van ons gezondheidsbeleid een stukje fruit. Maar ook op andere momenten wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding.
Vandaag bracht ik peren mee uit mijn tuin die we omtoverden tot heerlijk perensap!
Samen persten we de peren en genoten van het lekkere drankje. Enkele leerlingen legden alles vast op de gevoelige plaat.

vrijdag 2 september 2011

Schrijven...

De kinderen van het eerste leerjaar leren niet alleen lezen, maar tegelijkertijd ook schrijven. Na het ontdekken van het woordje "ik", leerden we de letter 'i' schrijven. Na een korte opwarming in de klas, trokken we naar de speelplaats om te oefenen. Het serieuze werk kwam wat later. Met een goede schrijfhouding, bladligging en potloodgreep schrijven we de letter op papier.
Voor het 2de leerjaar was dit herhaling. Zij oefenden dan ook de hoofdletter "i" in.
Niet simpel, maar iedereen deed zijn uiterste best!