zaterdag 21 april 2012

Kalender

Het hele schooljaar lang hebben we gewerkt aan het verwerven van nieuwe leerstof. In het 1ste leerjaar leerden we lezen, schrijven, rekenen en nog zoveel meer. Het 2de leerjaar kreeg heel wat spellingafspraken, onthoudwoorden, leesopdrachten, talige opdrachten en niet te vergeten het rekenen tot 100, de tafels (en nog zoveel meer) op hun bord. 
Nu de basis gelegd is, kan er nog meer tijd aan Wereldoriƫntatie besteed worden. Momenteel werken we rond gezondheid. Daarna worden water en afval het onderwerp van deze lessen.

In deze laatste periode heb ik heel wat educatieve en ontspannende uitstappen gepland.

  • Donderdag, 26 april brengen we een bezoek aan een tandarts in Bellegem.
  • Woensdag, 9 mei: bezoek aan het waterproductiecentrum De Gavers in Harelbeke.
  • Woensdag, 23 mei:  In het OC van Marke gaan we naar Waaw, water! Via verrassende proefjes en boeiende opdrachten, ontdekken we de wonderbaarlijke eigenschappen van water: het valt en stijgt, 't is hard en zacht, troebel en toch proper, ...
  • Woensdag, 30 mei: IMOG Harelbeke: Wat gebeurt er met ons huisvuil? Bezoek aan de verbrandingsinstallatie en het PMD-sorteercentrum.
  • Donderdag, 31 mei: We gaan sporten in de Lange Munte. SVS organiseert er Kronkeldiedoe, een bewegingslandschap met allerlei leuke opdrachten. Hiervoor zoek ik nog 3 extra begeleiders!
  • Donderdag, 28 juni: Onze schoolreis naar de zee!
Verder richten we een muzisch creatieve week in van 18 juni tot 22 juni met als afsluiter ons jaarlijks schoolfeest!
Dit jaar kozen we voor een nieuwe formule: Ballroomdancing!
Alle kinderen,
van peuter tot zesdeklasser,
brengen voor u ....
Wat dat dan zal zijn, kan u zelf ontdekken!
Neem een kijkje op zaterdag 23 juni om 16.00 of 17.00 uur!